Διαβήτης: τα ποσοστά και οι προβλέψεις ανέλιξης του φαινομένου.

Τι κοινό έχει η διατροφή των Γάλλων και των αρκούδων που τους χαρίζει υγεία.
18/01/2016
Τα μάτια στον Διαβήτη: Συνεχίζει να εξαπλώνεται ραγδαία, 1 στους 2 ενήλικες αδιάγνωστος.
09/11/2016

Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί μάστιγα για την ανθρωπότητα, καθώς είναι η τέταρτη αιτία θανάτου στον κόσμο και εξαπλώνεται πολύ γρήγορα παρότι δεν είναι μεταδοτική λοιμώδης νόσος.

Το 2030 υπολογίζεται ότι σε παγκόσμιο επίπεδο οι διαβητικοί ασθενείς θα είναι μισό δισεκατομμύριο σε όλο τον κόσμο. Η νόσος δεν θεραπεύεται, αλλά αντιμετωπίζεται θεραπευτικά. Αυτό σημαίνει ότι το άτομο θα έχει διαβήτη σε όλη του τη ζωή. Αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά εμφανίζονται χρόνιες επιπλοκές που αφορούν τα μάτια (αμφιβληστροειδοπάθεια), τα νεφρά (νεφρική ανεπάρκεια), και τα πόδια (διαβητικό πόδι με έλκη που μπορεί να οδηγήσουν σε ακρωτηριασμό).

Περισσότεροι από 29 εκατομμύρια Αμερικανοί πάσχουν από διαβήτη, 86 εκατομμύρια έχουν προδιαβήτη, και πάνω από 1 εκατομμύριο νέες περιπτώσεις θα διαγνωστούν φέτος, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Τι σημαίνει αυτό για εσάς τους ιδιώτες που μας διαβάζετε; ΑΣΦΑΛΕΙΑ! Και για εσάς που ασχολείστε με τις ασφαλιστικές εταιρείες; ΕΥΚΑΙΡΙΑ!

Οι ιδιώτες, πρέπει να ασφαλιστείτε, ώστε σε περίπτωση που νοσήσετε, να έχετε τις καλύτερες παροχές και να μην αναστατωθείτε περαιτέρω με τα απαιτούμενα κόστη για την αντιμετώπιση της ασθένειας ή ακόμη και την περίπτωση ολικής ανικανότητας, οι δε ασφαλιστές, να κάνετε το καθήκον σας, να προστατεύσετε ανθρώπους και ταυτόχρονα να εκτοξεύσετε την καριέρα σας!

Τώρα είναι η ώρα να μάθουμε όλοι για τον διαβήτη, μια ύπουλη ασθένεια που χτυπά ακόμη και νέους ανθρώπους εξαιτίας της καθιστικής ζωής, του πολλού άγχους και της κακή διατροφής και να εξυπηρετήσετε τους υπάρχοντες πελάτες σας αλλά και να αυξήσετε το μερίδιο αγοράς σας με νέα συμβόλαια.

Τι είναι ο διαβήτης;

Ο σακχαρώδης διαβήτης, είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από αφύσικα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα (υπεργλυκαιμία) που προκύπτει από την ανικανότητα του σώματος να χρησιμοποιήσει τη γλυκόζη του αίματος για την ενέργεια, σύμφωνα με την American Diabetes Association.

Ο διαβήτης στερεί από τα κύτταρα του σώματος από τη διατροφή και οδηγεί σε ένα ασυνήθιστα υψηλό επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα (υπεργλυκαιμία). Πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη των αιμοφόρων αγγείων και των οργάνων και πρόωρο θάνατο. Ο διαβήτης μπορεί να είναι ιατρικώς κατάφερε να μειωθεί ο κίνδυνος αυτών των σοβαρών επιπλοκών.

Οι τρεις πιο κοινές μορφές του διαβήτη είναι ο διαβήτης τύπου 1, διαβήτη τύπου 2, και ο διαβήτης της κύησης.

  • Στο διαβήτη 1 (νεανικός διαβήτης ή σακχαρώδη διαβήτη εξαρτώμενο από ινσουλίνη) τύπου, τα παγκρεατικά κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη καταστρέφονται. Ο διαβήτης τύπου 1 δεν μπορεί να προληφθεί.
  • Στο διαβήτη 2 (ενήλικος διαβήτης ή μη ινσουλινο-εξαρτώμενο τύπου διαβήτη ), το πάγκρεας παράγει ινσουλίνη, αλλά δεν υπάρχει αρκετή ινσουλίνη ή τα κύτταρα του σώματος γίνει ανθεκτικά στα αποτελέσματά της. Διαβήτη τύπου 2 είναι η πιο κοινή μορφή διαβήτη και μπορεί να προληφθεί σε πολλές περιπτώσεις.
  • Στο διαβήτη κύησης, μια μορφή διαβήτη που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το πάγκρεας παράγει ινσουλίνη, αλλά οι ορμόνες της εγκυμοσύνης κάνουν τα κύτταρα του σώματος πιο ανθεκτικά στις επιδράσεις της.

Για να εξασφαλιστείτε αποτελεσματικά από τον διαβήτη, θα πρέπει να μάθετε οι μεν καταναλωτές ποιες εταιρείες ειδικεύονται στις παροχές προγραμμάτων για διαβητικούς, οι δε ασφαλιστές να ψάξετε να εφαρμόσετε καλύψεις – εάν δεν έχετε προβλέψει σχετική κάλυψη – ώστε να επεκταθείτε!

Στην Αμερική, από όπου προέρχεται και το άρθρο που σας παρουσιάζουμε, ορισμένες εταιρείες ενδιαφέρονται να καλύψουν μόνο διαβητικούς τύπου 2, ενώ άλλες εταιρείες ειδικεύονται στην κάλυψη Τύπου 1.

Έρευνα αγοράς

Ο καλός ασφαλιστής, θα πρέπει να κάνει αρκετές ερωτήσεις – πολλές, πάρα πολλές ερωτήσεις! Να μάθει τα πλήρη και ακριβή στοιχεία και όλες τις ιατρικές πληροφορίες σχετικά με την υγεία του υποψήφιους προς ασφάλιση, ώστε να αποδώσει τα καλύτερα αποτελέσματα. Η διαθεσιμότητα των προγραμμάτων και η τιμολόγηση του ασφαλίστρου ζωής, θα εξαρτηθεί από τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα.

Σε αυτό το σημείο, οι επαγγελματίες του κλάδου που θέλετε να συγκεντρώσετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, ώστε να μπορείτε να προτείνετε το καλύτερο για τους πελάτες σας καθησυχάστε τους υποψήφιους πελάτες σας, πως η ακριβής πληροφορία και το ακριβές ιατρικό ιστορικό είναι η πληροφορία που θα τους γλυτώσει από κοστοβόρα ασφάλιστρα ενώ ταυτόχρονα θα τους προσφέρει τις παροχές που χρειάζονται!

Οι διαβητικοί τύπου 1 πληρώνουν περισσότερα για την ασφάλιση ζωής από ό, τι οι διαβητικοί τύπου 2, έχοντας παρόμοιες καλύψεις της νόσου.

Σε πολλές περιπτώσεις, λοιπόν, οι επίμονες και κατάλληλες ερωτήσεις, μείωσαν κατά 25 % το κόστος ασφάλισης όπου αυτό ήταν δυνατόν.

Τώρα που έχετε μια κατανόηση του δυναμικού της αγοράς διαβήτη, οι πρόσθετες αυτές πληροφορίες θα σας επιτρέψουν να ακονίσετε τις ικανότητές σας και να αναπτύξετε την πρακτική σας.

ΕΛΛΑΔΑ!

Υ.Γ. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε επικαιροποιημένα στοιχεία, αφού η κρίση δεν δίνει επιλογές.

Ο   Οικονομολόγος   Υγείας,   Τομέας   Οικονομικών   της   Υγείας,   Εθνική   Σχολή Δημόσιας Υγείας, κ. Κώστας Αθανασάκης, σε μια πρόσφατη εκδήλωση για τον Διαβήτη, υπογράμμισε ότι το μέσο ετήσιο κόστος ανά ασθενή (ανεξαρτήτως ρύθμισης) ανέρχεται σε 2.889 ευρώ. Το μεγαλύτερο τμήμα της δαπάνης αφορά τις επιπλοκές της νόσου.

Ο κ. Παναγιώτης   Χαλβατσιώτης,  Eπίκουρος  Kαθηγητής   Παθολογίας με εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη, ΠΓΝ «Αττικόν», χαρακτήρισε την πάθηση ένα   εντεινόμενο   πρόβλημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, ο επιπολασμός του διαβήτη σε παγκόσμια κλίμακα είναι 7,9%. Αυτό σημαίνει ότι 387 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν, εκ των οποίων 46,3% είναι μη διαγνωσμένοι.

Τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των ασθενών με διαβήτη θα φτάσει παγκοσμίως τα 592 εκατομμύρια το 2035, αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση 53% από το 2014.

Στην Ευρώπη 52 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με διαβήτη, εκ των οποίων 33,1% είναι μη διαγνωσμένοι. Στην Ελλάδα, ο αριθμός των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη ανέρχεται σε 585.000, αριθμός που αναμένεται να εκτιναχθεί στις 714.000 μέσα στην επόμενη εικοσαετία (αύξηση 22%).