Εκδηλώσεις για τον σακχαρώδη διαβήτη | Ενημερωτική εκδήλωση για τις νεότερες εξελίξεις στο θέμα του Σακχαρώδους Διαβήτη -με τη δυνατότητα για δωρεάν εξετάσεις.

Π. Χαλβατσιώτης: εξηγεί για τον Διαβήτη. Ποια η διαδρομή που ¨ακολουθεί ¨η πάθηση.
09/04/2017
Ο Παναγιώτης Χαλβατσιώτης μιλά στο 1ο Φόρουμ των Κοινωνικών Φορέων. που πραγματοποιήθηκε ως ‘αφετηρία μιας νέας προσδοκίας’
30/05/2017

Ενημερωτική εκδήλωση για τις νεότερες εξελίξεις στο θέμα του Σακχαρώδους Διαβήτη -με τη δυνατότητα για δωρεάν εξετάσεις γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (GHbA1c)- θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (2 Ιουνίου 2017 στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Από τις 4 έως τις 7 το απόγευμα θα γίνονται οι εξετάσεις γλυκοζυλιωμένης, ενώ από τις 7 το απόγευμα, έως τις 9 το βράδυ της ίδιας ημέρας θα διεξαχθεί το ενημερωτικό πρόγραμμα με τις διαλέξεις (με την ενεργή συμμετοχή του κοινού):

  • «Σακχαρώδης Διαβήτης: μια σύγχρονη μάστιγα», από τον κ. Παναγιώτη Χαλβατσιώτη, Επίκουρο Καθηγητή Παθολογίας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “Αττικόν”, με ειδίκευση και στον σακχαρώδη διαβήτη, και
  • «Ο διαβητικός ασθενής πριν και μετά το χειρουργείο», από τον Χειρουργό, Επιμελητή Χειρουργικής Κλινικής, Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας Παναγιώτη Γιαννόπουλο,.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Σύλλογο Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία», η οποία υπάγεται στο Ενημερωτικό Πρόγραμμα «Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη: Υψώνουμε Ασπίδα Προστασίας» για το 2017, που συντονίζει ο Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) κ. Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.

Το Πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια του οποίου θα διενεργούνται δωρεάν μετρήσεις γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (GHbA1c) και ενημερωτικές διαλέξεις, θα διεξαχθεί από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο 2017 σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας. Αυτές περιλαμβάνουν την Καλαμάτα (2 Ιουνίου), την Πύλο (15 Ιουνίου), τη Χώρα (16 Ιουνίου), τον Μελιγαλά (27 Ιουλίου), καθώς και την Καρδαμύλη, τη Μεσσήνη, την Κυπαρισσία, τους Γαργαλιάνους και τα Φιλιατρά (εντός του Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου).

Το συνολικό Πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους Δήμους Καλαμάτας, Πύλου – Νέστορος, Οιχαλίας, Δ. Μάνης, Μεσσήνης και Τριφυλίας, τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των Επιπλοκών του (Ε.ΚΕ.ΔΙ.),του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.),της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Π.Ε. Μεσσηνίας, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.