Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τον σακχαρώδη διαβήτη στο δήμο Καλαμάτας.

Συντονιστής Πρωινού Σεμιναρίου για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στις Πανελλήνιες Εκπαιδευτικές Ημερίδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας “Γ.Παπαδάκης” 10-14/2 2020 στην Αθήνα
Συντονιστής Πρωινού Σεμιναρίου για τον Σακχαρώδη Διαβήτη
14/02/2020
Εκδηλώσεις για τον σακχαρώδη διαβήτη στο Πλατύ και τη Βαλύρα.
16/02/2020

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις νεότερες εξελίξεις γύρω από την παγκόσμια «μάστιγα» του Σακχαρώδη Διαβήτη και να κάνουν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου θα έχουν οι κάτοικοι στο Πλατύ του Δήμου Καλαμάτας, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020, στις 5:30 το απόγευμα, στο Μάντζειο Δημοτικό Κτίριο, και στη Βαλύρα του Δήμου Μεσσήνης, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020, στις 11:00 το πρωί, στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου. Ομιλητές στις προαναφερόμενες εκδηλώσεις θα είναι ο Επ. Καθηγητής Παθολογίας Ε.Κ.Π.Α. Παναγιώτης Χαλβατσιώτης και η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Αφροδίτη Λουκάκου.

Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στον Σύλλογο Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία», ο οποίος  δραστηριοποιείται στο χώρο του Σακχαρώδη Διαβήτη από το 1998 και είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.) και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου (ΠΟΜΑμεΑ ΠΕΛ.)

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, ο Σύλλογος αναλαμβάνει συχνά σημαντικές πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού σχετικά με τον σακχαρώδη διαβήτη. Μια από αυτές είναι το Ενημερωτικό Πρόγραμμα «Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη: Υψώνουμε Ασπίδα Προστασίας», το οποίο έχει ξεκινήσει από  το 2017 και συνεχίζει και το 2020 και συντονίζει συνολικά ο Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.

Το συνολικό Πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους Δήμους και το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας, τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Π.Ε. Μεσσηνίας, του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.), του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας  και της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.