Ενημερωτικές εκδηλώσεις και εξετάσεις για το σάκχαρο στο Σουληνάρι και στο Χατζή.

Ομιλίες στο 17ο Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο στην Αθήνα.
16/03/2019
διημερίδα «Αχμές στην Παθολογία»
Διημερίδα «Αχμές στην Παθολογία»
29/03/2019
ΧΘΕΣ 24/3/19 ΣΤΟ ΣΟΥΛΗΝΑΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΤΖΗ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δύο παρουσιάσεις ευαισθητοποίησης του κοινού για το πρόβλημα του σακχαρώδη διαβήτη, το πρωί της Κυριακής 24 Μαρτίου στο Σουληνάρι, του Δήμου Πύλου Νέστορος και το απόγευμα της ίδιας μέρας στο Χατζή, του Δήμου Μεσσήνης.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο ιατρός του νοσοκομείου Καλαμάτας Αναστ. Μακρής και ο Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας – Διαβήτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παν. Χαλβατσιώτης που έχει και τον συντονισμό των εκδηλώσεων “Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη – Υψώνουμε Ασπίδα Προστασίας” για όλη τη Μεσσηνία. Παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας ο γυναικολόγος Δημ. Τζωρτζίνης που απεύθυνε και χαιρετισμό.

Ο γιατρός του νοσοκομείου Καλαμάτας Αναστάσιος Μακρής

Τον Σύλλογο Διαβητικών Μεσσηνίας “Η Γλυκειά Μεσσηνία”, που είχε και την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, εκπροσώπησε η Πρόεδρος Αθανασία Καρούνου που ενημέρωσε για τις δράσεις του Συλλόγου, προσκάλεσε τους παρόντες διαβητικούς να εγγραφούν για να δυναμώσουν την φωνή των διαβητικών για τις διεκδικήσεις τους απέναντι στην Πολιτεία και για να ενημερώνονται για όλες τις σχετικές με το διαβήτη εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τον Σύλλογο.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας ο γυναικολόγος Δημ. Τζωρτζίνης

Το Πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια του οποίου διενεργούνται δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (GHbA1c), καθώς και ενημερωτικές διαλέξεις, θα συμπεριλάβει διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας. Επόμενος σταθμός το Σταυροπήγιο του Δήμου Δυτικής Μάνης, την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 5:30 το απόγευμα.

Οι δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή εθελόντριας νοσηλεύτριας μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Διαβητικών.