Ενημερωτική εκδήλωση για τον διαβήτη στη Βελίκα.

«Από μικρά …στην εξ-άσκηση». Ο Π. Χαλβατσιώτης μιλά για τον διαβήτη.
18/03/2014
Ο Διαβήτης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας: Οικονομικά στοιχεία και θεραπευτικές προσεγγίσεις.
12/07/2015

Ο Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας – Διαβήτη της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτης Γ. Χαλβατσιώτης, tην Παρασκευή 10 Μαΐου στις 7:30 το απόγευμα, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Διαμερίσματος Βελίκας του Δήμου Μεσσήνης, Βασίλειου Δραγκιώτη, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει και να τους κατοίκους του χωριού για το μεγάλο πρόβλημα του διαβήτη.

Όπως είπε ο κ. Χαλβατσιώτης, «ο διαβήτης τείνει να αποτελέσει μια σύγχρονη μάστιγα και έναν ύπουλο εχθρό της υγείας μας. Αποτελεί ένα πρόβλημα υγείας που λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας και σχετίζεται με την παχυσαρκία. Αφορά σχεδόν τον ένα στους 10 συμπατριώτες μας και η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία καταγράφει, ότι στις μεγαλύτερες ηλικίες άνω των 75, το πρόβλημα διογκώνεται ακόμα περισσότερο και επιβαρύνει την ήδη εύθραυστη υγεία του ένα στους 4 συμπολίτες μας. Η πρόληψή λοιπόν του διαβήτη και των επιπλοκών του θα πρέπει να γνωρίζουμε, ότι δεν σώζει μόνο ζωές αλλά βελτιώνει και την ποιότητα ζωής των διαβητικών. Αναμένεται για την Ελλάδα μας το πρόβλημα να γίνει οξύτερο σε σύγκριση με τις άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες και τούτο διότι τα παιδιά μας κατέχουν δυστυχώς τα πρωτεία στην παιδική παχυσαρκία μεταξύ όλων των Ευρωπαϊκών κρατών».

Στην εκδήλωση, κατά την οποία έγιναν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου, παραβρέθηκε και ο πρ. Δήμαρχος Πεταλιδίου και ιατρός Γεώργιος Στραβόλαιμος..

Η επόμενη εκδήλωση έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Δώριο του Δήμου Οιχαλίας, μετά από πρόσκληση του Κοινοτάρχη Αριστείδη Ηλιόπουλου και του τοπικού Συλλόγου Γυναικών, την Κυριακή 19 Μαΐου στις 11:00 πμ στο Πολιτιστικό Κέντρο.