“Η δωρεά οργάνων και ιστών – Το ερώτημα για τις Μεταμοσχεύσεις” – Ενημερωτική Ημερίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαμάτας

«Η παιδική παχυσαρκία πρέπει να αντιμετωπιστεί» επισημαίνει ο επίκουρος Καθ. Παθολογίας Π. Χαλβατσιώτης σε εκδήλωση για τη Παχυσαρκία.
05/05/2018
Η δωρεά οργάνων και ιστών – το ερώτημα για τις μεταμοσχεύσεις.
08/05/2018
Η δωρεά οργάνων και ιστών – Το έρώτημα για τις Μεταμοσχεύσεις

Η δωρεά οργάνων και ιστών – Το έρώτημα για τις Μεταμοσχεύσεις

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: “Η δωρεά οργάνων και ιστών – Το έρώτημα για τις Μεταμοσχεύσεις”

Μεγάλη τιμή η πρόσκληση από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, της συμμετοχής μου στην ημερίδα ενημέρωσης του κοινού που διοργάνωσε σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), με θέμα τις μεταμοσχεύσεις οργάνων, ιστών και κυττάρων, αλλά και για το μεγάλο ηθικό πρόβλημα της ανεύρεσης μοσχευμάτων που διεξήχθη την Κυριακή 6 Μαίου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Ομιλητές ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.Χρυστότομος  (Καθηγητής Θεολόγίας ΕΚΠΑ), Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ και Καθηγητής Παθολογίας κ.Α.Μ.Δημόπουλος, ο Προεδρος του ΕΟΜ και Καθηγητής Επείγουσας Ιατρικής ΕΚΠΑ κ.Α.Καραμπίνης, ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΜ και Καθηγητής Νεφρολογίας ΕΚΠΑ κ.Ι.Μπολέτης, ο Καθηγητής Παθολογίας-Γαστρεντερολογίας του ΕΚΠΑ κ. Γ.Παπαθεοδωρίδης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ κ. Η.Τσαγκάρης, ο Επίκουρος Καθηγητής Αιματολογίας ΕΚΠΑ κ.Π.Τσιριγώτης, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής Θ.Ψαλτοπούλου και μετέφερε τον χαιρετισμό της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη ως Μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Μαρριάνα Βαρδινογιάννη και του Συλλόγου  Φίλων Παιδιών με Καρκίνο “ΕΛΠΙΔΑ”,  ο Επιστημονικός Διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου “‘Όραμα Ελπίδος” Αναπληρωτής Καθηγητής Στ. Γραφάκος και ο υποφαινόμενος με θέμα “Νοσήματ για τα οποία η μεταμόσχευση αποτελεί θεραπευτική λύση.