Καλαμάτα – Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία του Δημάρχου – Διαδικτυακή ημερίδα για την πανδημία. Το συντονισμό θα έχει ο επικ. Καθηγητή Παθολογίας του ΕΚΠΑ, Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ο Καθ. Π. Χαλβατσιώτης θίγει τα Υγειονομικά ερωτήματα που όλοι θέλουμε να γνωρίζουμε.
04/01/2022
Διαδικτυακή επιστημονική συζήτηση για “Ομικρον” από τον Δήμο Καλαμάτας
15/01/2022

Στην Καλαμάτα , μια αξιέπαινη πρωτοβουλία του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου να οργανώσει διαδικτυακή ημερίδα για την πανδημία

Η συμμετοχή με εγνωσμένου κύρους επιστήμονες εγγυάται την επιτυχία της συγκεκριμένης δράσης , που όπως σημειώνει σε ανάρτησή του ο συντονιστής της ημερίδας , Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας του ΕΚΠΑ κ. Παναγιώτης Χαλβατσιώτης “Ξεπερνάμε τους φόβους και, τις αμφισβητήσεις μας μέσα από τη σωστή ενημέρωση και γινόμαστε ισχυροί απέναντι στον ύπουλο εχθρό που έχει κυριευσει την ζωή μας τα τελευταία χρόνια.”

Με θέμα  της επιστημονικής συζήτησης  «Πανδημία: Νεότερα Δεδομένα και Στέλεχος Όμικρον», η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 20.00, μέσω τηλεδιάσκεψης, στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί ο Δήμος Καλαμάτας.

Στο webinar εισηγητές θα είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Παρασκευής με θέμα «Σύγχρονα επιδημιολογικά δεδομένα: Μεταλλάξεις του κορωνοϊού και στέλεχος όμικρον»

και ο Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων, Διευθυντής Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Λοιμωξιολογία», Δ’ Παθολογική Κλινική Ιατρική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, President European Shock Society, Chairman European Sepsis Alliance, Ευάγγελος Γιαμαρέλλος – Μπουρμπούλης με θέμα «Παθοφυσιολογία και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του στελέχους όμικρον – Νεότερες θεραπευτικές επιλογές νόσου Covid-19».

Το συντονισμό θα έχει ο επικ. Καθηγητή Παθολογίας του ΕΚΠΑ, Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.