Κορωνοϊός: Παρακολούθηση αποβλήτων στον Βιολογικό Καθαρισμό.

«Πανδημία: υιικό φορτίο στα λύματα, self-test και πρόβλεψη της εξέλιξης»
22/04/2021
Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα “Πανδημία και εκπαίδευση”.
15/05/2021

Φορητός αυτόματος δειγματολήπτης, έχει τοποθετηθεί στην είσοδο της Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού Καλαμάτας, μετά από πρόταση του Επίκουρου Καθηγητή Παθολογίας του ΕΚΠΑ και άμισθου συμβούλου του Δήμου για θέματα υγείας, Παναγιώτη Χαλβατσιώτη, καθώς, όπως εκτιμάται, τα αντιπροσωπευτικά δείγματα λυμάτων είναι το κλειδί για ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα παρακολούθησης υγρών αποβλήτων για την πανδημία.

Ο δειγματολήπτης συλλέγει (καθημερινά και όλο το 24ωρο) δείγματα μέσω αυτόματου προγραμματισμού και τα αποθηκεύει. Έτσι, συλλέγονται αντιπροσωπευτικά δείγματα υγρών αποβλήτων, ώστε να μην υπάρχουν σφάλματα στις μετρήσεις.

Σε συνδυασμό δε με εργαστηριακές δοκιμές, βοηθά στην αποτύπωση της τάσης που καταγράφεται στην περιοχή, δεδομένα σημαντικά για τη λήψη μέτρων πρόληψη ενάντια στην πανδημία.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝ. ΧΑΛΒΑΤΣΙΩΤΗ

Στο μεταξύ ο Δήμαρχος συναντήθηκε σήμερα, Μ. Πέμπτη 29 Απριλίου 2021, με τον Επικ. Καθηγητή Παθολογίας του ΕΚΠΑ και άμισθο σύμβουλο του Δήμου για θέματα υγείας, Παναγιώτη Χαλβατσιώτη, στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας που έχουν αναπτύξει, με αντικείμενο την ενημέρωση σχετικά με την πορεία της πανδημίας και της παρακολούθησης μέτρων που λαμβάνονται και τοπικά ενάντια στον ιό.

Κατά τη συνάντηση καθορίστηκε το αντικείμενο της επόμενης επιστημονικής ημερίδας, που θ’ αφορά την πανδημία και την εκπαίδευση, ενόψει του ανοίγματος των σχολείων, ενώ συζήτηση υπήρξε και για το πρόγραμμα παρακολούθησης υγρών αποβλήτων στον Βιολογικό Καθαρισμό Καλαμάτας για την πανδημία Covid-19.