Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη στο Σταυροπήγιο

Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη στο Πεταλίδι
15/07/2019
Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη στο Σουληνάρι
Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη στο Σουληνάρι
15/07/2019
Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη στο Σταυροπήγιο

Οι “Μεσσηνιακές Ημέρες για τον Σακχαρώδη Διαβήτη – Υψώνουμε Ασπίδα Προστασίας” συνεχίστηκαν και χθες το απόγευμα στο Σταυροπήγιο της Δυτικής Μεσσηνιακής Μάνης.

Η πρωτοβουλία των εκδηλώσεων αυτών του ανήκει στο Σύλλογο Διαβητικών Μεσσηνίας και στοχεύει στην ενημέρωση-ευαισθητοποίση του κοινού για την μεγάλη μάστιγα του σύγχρονου κόσμου, αλλά και έναν ύπουλο εχθρό της ζωής μας, τον σακχαρώδη διαβήτη. Ένα πρόβλημα υγείας που ήταν ανύπαρκτο σχεδόν στην κατοχή και στα μεταπολεμικά χρόνια, αλλά έχει πλέον λάβει διαστάσεις επιδημίας και αφορά σχεδόν τον ένα στους 10 συμπατριώτες μας. Η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία καταγράφει, ότι στις μεγαλύτερες ηλικίες άνω των 75, το πρόβλημα διογκώνεται ακόμα περισσότερο και επιβαρύνει την ήδη εύθραυστη υγεία του ένα στους 4 συμπολίτες μας. Η πρόληψή λοιπόν του διαβήτη και των επιπλοκών του θα πρέπει να γνωρίζουμε, ότι δεν σώζει μόνο ζωές αλλά βελτιώνει και την ποιότητα ζωής των διαβητικών. Ομιλητής αλλά και Επιστημονικός Συντονιστής των δράσεων αυτών για όλη τη Μεσσηνία είναι ο Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας – Διαβήτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ο ιατρός Παναγιώτης Γ. Χαλβατσιώτης.
Προλόγισαν την παρουσίαση του Επίκουρου Καθηγητή Παναγιώτη Γ.Χαλβατσιώτη ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου “Ζαρνάτα” του χωριού κ.Γ.Παναγιωταρέας, όπου στους χώρους του φιλοξενήθηκε η εκδήλωση, η Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών “Γλυκειά Μεσσηνία” και ο Αντιδήμαρχος Δυτικής Μάνης κ. Γ.Α.Κομπότης. Η επόμενες προσεχείς εκδήλωση έχουν προγραμματισθεί για την Κυριακή 14 Απριλίου στις 11:00 μετά την Θεία Λειτουργεία στον Άρη του Δήμου Καλαμάτας και στις 17:30 το απόγευμα στο Διαβολίτσι του Δήμου Οιχαλίας.

Πριν την εκδήλωση έγιναν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης.