Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες “Σταύρος Νιάρχος” στον Αγιο Νικόλαο

Κινητές Ιατρικές Μονάδες στον Αγ. Νικόλαο
19/07/2019
Κινητές Ιατρικές Μονάδες στο Σιδηρόκαστρο Μεσσηνίας
19/07/2019

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες "Σταυρος Νιαρχος" στον Αγιο Νικόλαο

Προορισμός των ΚΙΜ ήταν ο Άγιος Νικόλαος Δυτικής Μάνης από 03.02.19 έως 05.02.19 προσφέροντας δωρεάν ιατρική περίθαλψη στους κατοίκους του Αγίου Νικολάου και των γύρω περιοχών. Ο απολογισμός της επίσκεψης των ΚΙΜ σε αριθμούς ήταν 910 ραντεβού και 533 εξετασθέντες. Σε σύνολο 546 εξετάσεων, πραγματοποιήθηκαν 129 Υπερηχογραφήματα, 77 Μαστογραφίες. 50 Μετρήσεις Οστικής Πυκνότητας, 41 Ακτινογραφίες, 79 Ηλεκτροκαρδιογραφήματα και υπερηχογραφήματα καρδιάς και 53 τεστ ΠΑΠ.

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες "Σταυρος Νιαρχος" στον Αγιο Νικόλαο

Η δράση των ΚΙΜ εμπλουτίστηκε με τις ομιλίες: “Η Άσκηση είναι Φάρμακο”, “Γνωρίζοντας τη Μεσογειακή Διατροφή”, “Μαθησιακές Δυσκολίες”, “Αποφασίζω να μην Καπνίζω” καθώς και με το μάθημα των Α΄ Βοηθειών. Στα πλαίσια της πρόληψης έγινε καταγραφή της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, δόθηκε η δυνατότητα διατροφικής αξιολόγησης-λιπομέτρησης και αναπτύχθηκε μικρό χειρουργείο εξαίρεσης σπίλων, κύστεων και λιπωμάτων. Εκτός του οφθαλμιατρικού ελέγχου τα παιδιά έτυχαν ενδοστοματικής εξέτασης και διερευνήθηκε η τυχόν ύπαρξη μαθησιακών δυσκολιών αλλά και αναπτυξιακών και ψυχικών διαταραχών. 

Παράλληλα με τις ΚΙΜ το Sports Excellence με το πρόγραμμα “Διασκέδασε Γυμνάσου και Αποφάσισε τι σου Αρέσει”, σχεδιασμένο από την ποδοσφαιρική Ακαδημία της Barcelona που την προσέφερε στο Ίδρυμα και με 9μελή ομάδα καθηγητών φυσικής αγωγής και διατροφολόγων επισκέφτηκε τα Δημοτικά Σχολεία της Στούπας και του Κάμπου και πραγματοποίησε αθλητικές δραστηριότητες και αξιολογήσεις σε ένα σύνολο 250 παιδιών. Οι διατροφολόγοι αξιολόγησαν και έκαναν επίσης παρεμβάσεις σε κάθε ένα παιδί ξεχωριστά, ενώ τα παιδιά στο σύνολό τους πέρασαν και από οφθαλμολογικό έλεγχο.

Ο εξοπλισμός των ΚΙΜ είναι ο αρτιότερος και πλέον σύγχρονος και οι μαστογραφίες εκτελούνται με την χρήση ψηφιακού τρισδιάστατου μαστογράφου. Το πρόγραμμα αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος, από την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», σε συνεργασία με την A’ Ορθοπαιδική Κλινική ΕΚΠΑ και την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ). 

Βίντεο από την δράση

elΕλληνικά