Ομιλία για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων του Δωρίου για το μεγάλο πρόβλημα του διαβήτη.

Οδηγός καλής ζωής: ο επίκουρος Καθ. Παθολογίας και Ειδικός Διαβητολόγος π. Χαλβατσιώτης Μας μιλά για τον Διαβήτη της Κύησης.
18/05/2019
Προσκεκλημένος Ομιλητής στο 45th National Congress of the Romanian Society of Diabetes, Nutrition & Metabolic Diseases στο Sibiu, Romania.
25/05/2019

Ομιλία για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων του Δωρίου για το μεγάλο πρόβλημα του διαβήτη, έδωσε την Κυριακή ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας-Διαβήτη της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.

Ο διαβήτης σήμερα αποτελεί μια σύγχρονη μάστιγα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) έχει προτείνει μέσα αντιμετώπισής του σαν να πρόκειται για ένα μεταδιδόμενο νόσημα. Η συχνότητά του παγκοσμίως παρουσιάζει μια γεωμετρικού τύπου αύξηση, και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα τόσο για την πρόληψή του όσο και για την αποφυγή των μακροχρόνιων επιπλοκών που τον επιβαρύνουν. Τα νοσήματα του καρδιαγγειακού αποτελούν τη συχνότερη αιτία θανάτου των διαβητικών και θα πρέπει να λαμβάνεται ιδιαίτερη φροντίδα για την πρόληψη και αντιμετώπισή τους. Είναι γνωστό όμως ότι για τη θεραπευτική αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη υπάρχει πλέον μια πλειάδα σκευασμάτων που με την παράλληλη υιοθέτηση των σωστών διατροφικών προτύπων και προγραμμάτων αυξημένης φυσικής δραστηριότητας οδηγούν στην επίτευξη της ευγλυκαιμίας. Επίσης η πρόοδος στις επιστήμες μαζί με την ανάπτυξη της τεχνολογίας οδηγούν στη γρήγορη κατάκτηση της νέας γνώσης.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης και της συζήτησης ανέλαβε ο γενικός ιατρός Γεώργιος Πανομήτρος. Κατά την εκδήλωση έγιναν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου.