Παναγιώτης Χαλβατσιώτης: Πρέπει να αποδυναμώσουμε το κύμα φυγής των νέων μας στο εξωτερικό

διημερίδα «Αχμές στην Παθολογία»
Διημερίδα «Αχμές στην Παθολογία»
29/03/2019
Ομιλία με θέμα τις συνέπειες του προ-διαβήτη στο Πανελλήνιο Συνέδριο “Ημέρες Παθολογίας 2019” .
13/04/2019

Δεν είναι σωστό να θεωρείται ότι οι νεότερες γενιές είναι “βουβές” με απορριπτικές προφάσεις

Πλησιάζουν οι εκλογές για την Ευρωβουλή και για την αυτοδιοίκηση και είναι πρωτόγνωρο ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας που ίσως σπάνια μέχρι σήμερα συμμετείχε σε κομματικές ή πολιτικού χρώματος ασχολίες να διεκδικεί μερίδιο ευθύνης στα κοινά. Φαίνεται ότι ίσως ξεκίνησε η μεταστροφή της Ελληνικής κοινωνίας από την απορριπτική αποχή και απαξίωση του συστήματος σε έναν ενεργό ρόλο στον αγώνα για την βελτίωση της καθημερινότητας και τον σχεδιασμό προοπτικών με μάλλον προγραμματικό λόγο παρά καταγγελτικό που κυριαρχούσε στο πρόσφατο παρελθόν.

Δεν είναι σωστό λοιπόν να θεωρείται ότι οι νεότερες γενιές είναι “βουβές” με απορριπτικές προφάσεις. Τουναντίον οι μεγαλύτερες δεν αντιλαμβάνονται, φοβούνται και απορρίπτουν καταστροφικά τις αξίες της αξιοκρατίας, της αξιολόγησης και της αριστείας, που αποτελούν όμως τις αδιαμφισβήτητες επιλογές μιας σύγχρονης κοινωνίας και τρόπο ζωής των νέων μας. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης πολύ ορθά και με πνεύμα στο μέλλον πιστεύει στις αρχές αυτές και δίνει σε όλους μας το σύνθημα να αγωνιστούμε ώστε να πάψει η ασυδοσία των μειοψηφιών και η καταθλιπτική προς τα κάτω εξομοίωση και μετριοκρατία. Μια κοινωνία που θέλει να επενδύσει στα παιδιά της, απαιτεί η πολυπόθητη ανάπτυξη να έλθει με την υιοθέτηση της ανταγωνιστικότητας, της καινοτομίας και της διάχυσης των ευκαιριών. Σε άλλη περίπτωση δυστυχώς, μαζί με όλες τις αρνητικές εξελίξεις, θα ενισχύσουμε και το κύμα φυγής των νέων μας στο εξωτερικό, προς άλλες υγιείς κοινωνίες που λειτουργούν με τον δίκαιο σύγχρονο κανόνα και σέβονται τις γνώσεις τους και τις προσπάθειές τους.

* Ο Παναγιώτης Γ. Χαλβατσιώτης είναι Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ και μέλος του Μητρώου Στελεχών Νέας Δημοκρατίας