Ρεπορτάζ Μάκης Συνοδινός

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των πολιτών στην έκτακτη αιμοδοσία του Δήμου Αθηναίων για τις ανάγκες των τραυματιών του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών. Ουρές πολιτών έχουν σχηματιστεί αυτή την ώρα στο Νοσοκομείο Ελπίς.

Στην ουρά αυτή τη στιγμή είναι περισσότερα από 300 άτομα. Είναι ενδεικτικό ότι ο κόσμος δεν χωρούσε στο χώρο της αιμοδοσίας και άνοιξαν  το αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

Σημειώνεται ότι το νοσοκομείο Ελπίς εφημερεύει και αύριο Πέμπτη, ενώ λόγω της μεγάλης προσέλευσης θα είναι ανοιχτό για αιμοδοσία από τις 10 το πρωί έως τις 7 το βράδυ

Αιμοδοσία

Το Εθνικό Σύστημα Αιμοδοσίας έχει κινητοποιηθεί πλήρως αυτές τις δύσκολες στιγμές για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη περίθαλψη των τραυματιών του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας. Στις δύσκολες αυτές στιγμές, είναι επιτακτικό να συνεισφέρουμε όλοι όπως μπορούμε, καθώς υπάρχουν συμπολίτες μας που νοσηλεύονται και έχουν ανάγκες για αίμα.

Τέμπη

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, καλεί τους πολίτες να συνδράμουν στην κοινή προσπάθεια ανακούφισης των θυμάτων της τραγωδίας, προσφέροντας αίμα στις πλησιέστερες Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας σε όλη τη χώρα.

Μάθε ποια αιμοδοσία βρίσκεται κοντά στην περιοχή σου στον διαδραστικό χάρτη της ιστοσελίδας του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας ΕΔΩ

Η αλληλεγγύη, είναι το πιο κρίσιμο όπλο μας τις δύσκολες στιγμές, ο παράγοντας «άνθρωπος» μπορεί να αποδειχτεί σωτήριος για άλλη μια φορά.

Τέμπη

Έκκληση για αιμοδοσία στην Πάτρα

Έκκληση για προσφορά αίματος, απευθύνει το κέντρο αίματος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των τραυματιών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Ειδικότερα, το κέντρο αίματος, το οποίο θα λειτουργεί συνεχώς έως τις 8:00 το βράδυ, απευθύνει έκκληση σε κάθε υγιή πολίτη, ηλικίας 18 έως 65 ετών, για εθελοντική αιμοδοσία.

Τέμπη

Έκκληση για αιμοδοσία και στο ΑΠΘ

Έκκληση για αιμοδοσία απευθύνει στα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητής Νικόλαος Παπαϊωάννου, προκειμένου να συνδράμει η οικογένεια του ΑΠΘ στις ανάγκες για αίμα των τραυματιών από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Οι ενδιαφερόμενες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ.