Συναντήσεις με μέλη της Μεσσηνιακής Ομογένειας του Σικάγο.

Πανελλήνιες Εκπαιδευτικές Ημερίδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας «Γ.Παπαδάκης»
Πανελλήνιες Εκπαιδευτικές Ημερίδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας «Γ.Παπαδάκης»
15/07/2019
Κατά την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ Barack Obama στο Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος
18/07/2019

Συναντήσεις με μέλη της Μεσσηνιακής Ομογένειας του Σικάγο.

Το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Επίκουρος Καθηγητής Παναγιώτης Χαλβατσιώτης στα πλαίσια ενός επαγγελματικού ταξιδιού του στις Η.Π.Α. είχε την ευκαιρία και μεγάλη χαρά το προηγούμενο Σαββατοκύριακο να συναντηθεί και να γνωρίσει εκλεκτά μέλη της Μεσσηνιακής Ομογένειας στην πόλη του Σικάγο.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Δικαστής της Πολιτείας του Illinois και καταγόμενη από τους Γαργαλιάνους κυρία Peggy Chiampas, ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού Σωματείου ‘Νέο Κύμα’, αλλά και εκπρόσωπος της Ένωσης των Μεσσηνιακών Σωματείων του Σικάγο κύριος Jim Giannetos, ο αδελφός του Bill Giannetosεκπρόσωπος της Ένωσης των Μεσσηνιακών Σωματείων του Σικάγο στην Πανμεσσηνιακή Ομοσπονδία Σωματείων Η.Π.Α. – Καναδά, ο κύριος Κώστας Χανιωτάκης εκπρόσωπος της ένωσης Ελληνικών Σωματείων του Σικάγο, και ο Peter Poulos Director of the Appraisal Boardτης Πολιτείας του Illinois και πρόεδρος του Σωματείου των καταγόμενων εκ Γαργαλιάνων. Τη συνάντηση τίμησε με την παρουσία του οEndy Zemenides, ο οποίος είναι εκτελεστικός Διευθυντής του Hellenic-American Leadership Council.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της Μεσσηνίας, τις δυνατότητες που έχει η Μεσσηνιακή κοινότητα της διασποράς να στηρίξει και να βοηθήσει τη νέα γενιά της Μεσσηνίας, τις προοπτικές στήριξης Αμερικανικών Επενδύσεων στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Μεσσηνία, ενώ τέλος έγινε ενημέρωση για χρονίζοντα προβλήματα και δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν οι Μεσσήνιοι αδελφοί όταν επισκέπτονται την μητέρα Πατρίδα και αφορούν χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες αλλά και δυσχέρειες στη ρύθμιση θεμάτων που σχετίζεται με την περιουσιακή τους κατάσταση στα πατρογονικά εδάφη. 

Η συνάντηση ήταν ζεστή, φιλική, με αισιόδοξα μηνύματα και πολλή αγάπη για τη μητέρα Πατρίδα. Τέλος, δόθηκε αμοιβαία υπόσχεση οι επαφές αυτές να συνεχιστούν ούτως ώστε να οικοδομηθούν οι προτεραιότητες διευθέτησης όλων των θεμάτων που συζητήθηκαν.