ΒΑΛΥΡΑ ΙΘΩΜΗΣ: Ομιλία Χαλβατσιώτη στην  αίθουσα “Θάμυρι”!

Εκδηλώσεις για τον σακχαρώδη διαβήτη στο Πλατύ και τη Βαλύρα.
16/02/2020
Ημέρα Σπάνιων Νοσημάτων στις Βρυξέλλες
18/02/2020

Δεκάδες συνδημότες μας στην πλειοψηφία τους γυναίκες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Βαλύρας στην κυριακάτικη 16/02 πρωινή εκδήλωση που διοργάνωσε με σύνθημα “Υψώνουμε Ασπίδα Προστασίας” σε ένα ιατρικό θέμα που ταλανίζει μερίδα του πληθυσμού της χώρας  μας όπως ο “Σακχαρώδης Διαβήτης”. Ο διακεκριμένος Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας κ. Παναγιώτης Γ. Χαλβατσιώτης ανέπτυξε διεξοδικά το θέμα, τον οποίο παρουσίασε η πρόεδρος των Γυναικών Αγάπη Συκιωτάκη & η ομολόγός της του Συλλόγου Διαβητικών η «Γλυκιά Μεσσήνία» κ. Αθανασία Καρούνου, η οποία στο σύντομο χαιρετισμό της επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: “Καλούμε όλους τους πολίτες του Νομού, ιδιαίτερα τη νεολαία, που πάσχουν από Σακχαρώδη  διαβήτη, να πλαισιώσουν το Σύλλογό μας, να τον αγκαλιάσουν για να μπορέσουμε όλοι μαζί, σαν μια γροθιά, να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Γιατί δεν είμαστε διαφορετικοί, απλά έτυχε να πάσχουμε από Σ.Δ. Πρέπει να σηκωθούμε όρθιοι και να αισθανόμαστε υπερήφανοι, διότι εκτός από το γεγονός ότι πρέπει να κάνουμε καθημερινά ενέσεις, ελέγχους και σωστή και προσεγμένη διατροφή, είμαστε ικανοί και σε θέση να φροντίζουμε όχι μόνο τον εαυτό μας αλλά και τους άλλους.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ Τέλος, την εκδήλωση τίμησαν με την π;αρουσία τους ο  αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος οι πρόεδροι όπως προαναφέραμε Συλλόγου Γυναικών Βαλύρας Αγάπη Συκιωτάκη,  “Γλυκιά Μεσσηνία” Αθανασία Καρούνου, ο πρόεδρος των Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Καλαμάτας Δημήτρης Τσιλίκας, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Λάμπαινας Παναγιώτης Φ. Οικονόμου και δεκάδες συμπολίτες μας.

ΒΑΛΥΡΑ ΙΘΩΜΗΣ: Ομιλία Χαλβατσιώτη στην  αίθουσα “Θάμυρι”!  ΒΑΛΥΡΑ ΙΘΩΜΗΣ: Ομιλία Χαλβατσιώτη στην  αίθουσα “Θάμυρι”!  ΒΑΛΥΡΑ ΙΘΩΜΗΣ: Ομιλία Χαλβατσιώτη στην  αίθουσα “Θάμυρι”! 

Χρ. ΠΑΠ