Εκδηλώσεις για τον σακχαρώδη διαβήτη στο Πλατύ και τη Βαλύρα.

Συντονιστής Πρωινού Σεμιναρίου για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στις Πανελλήνιες Εκπαιδευτικές Ημερίδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας “Γ.Παπαδάκης” 10-14/2 2020 στην Αθήνα
Συντονιστής Πρωινού Σεμιναρίου για τον Σακχαρώδη Διαβήτη
14/02/2020
Ημέρα Σπάνιων Νοσημάτων στις Βρυξέλλες
18/02/2020

Συνεχίστηκε η δράση του Συλλόγου Διαβητικών Μεσσηνίας “Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη – Υψώνουμε Ασπίδα Προστασίας”, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στις 5:30 το απόγευμα στο Μάντζειο Κτήριο στο Πλατύ και την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 11το πρωί, στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαλύρας, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου της Κοινότητας Πλατέος του Δήμου Καλαμάτας Σπύρου Μαρούλη και του Συλλόγου των Γυναικών της Κοινότητας Βαλύρας.

Το πρόγραμμα αυτό άρχισε το 2017 με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων των πόλεων και των χωριών της Μεσσηνίας στο πρόβλημα του σακχαρώδη διαβήτη.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων έκαναν μέτρηση σακχάρου περισσότερα από 100 άτομα

Στις 2 αυτές εκδηλώσεις εισηγήθηκαν για το θέμα και συζήτησαν με τους κατοίκους η Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Μεσσηνίας Αθανασία Καρούνου, η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος διατροφολόγος Αφροδίτη Λουκάκου και ο Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας-Διαβήτη της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Γ. Χαλβατσιώτης, που έχει και τον συνολικό συντονισμό και επιστημονική εποπτεία του προγράμματος. Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων προσήλθαν για δωρεάν μέτρηση σακχάρου περισσότερα από 100 άτομα και η συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ήταν σημαντική για την επιτυχία των εκδηλώσεων.

Οι εκδηλώσεις είχαν μεγάλη και ενεργό συμμετοχή από το κοινό ενώ απεύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στ. Αναστασόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Καλαμάτας Γ. Φάβας.

Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στον Σύλλογο Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία», ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο του Σακχαρώδη Διαβήτη από το 1998 και είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.) και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου (ΠΟΜΑμεΑ ΠΕΛ.). Με τις εκδηλώσεις αυτές οι κάτοικοι του Πλατέος και της Βαλύρας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις νεότερες εξελίξεις γύρω από την παγκόσμια «μάστιγα» του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Το συνολικό Πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους Δήμους και το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Π.Ε. Μεσσηνίας, του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.), του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας και της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.

source

elΕλληνικά